top of page
magnus.jpg

VIDEO/SCEN

Några av mina ljudkonst samarbeten

VIDEOKONST

Sedan 1991 har jag samarbetat med bildkonstnären Sachiko Hayashi.  Bland våra viktigaste verk för video screening är MASH video trilogi och Beyond.

1995 samarbetade jag med bildkonstnären Peter Uhr och författaren

Johan Andrén i ett sceniskt hörspel kallat Snittpunkt. Hörspelets avslutning kallat Epilog bestod av en video med elektro-akustisk musik. Hörspelet gav namn för en tre dagars konstfestival i Linköping 1996.

SCENKONST

1991-92 arbetade MASH med dansare

och musiker i verket FU som är musik

och dans till en rumslig installation.

1991-97 gjorde jag många framträdanden med den isländska konstnärsduon Shita. Scenerna var alla möjliga rum, inomhus-

utomhus, konsthallar, kyrkorum och industrirum. De inledande åren bestod musiken av improvisationer med synthesizers tillsammans med Staffan Mossenmark, därefter blev jag improviserande solist på gitarr och

elektronik till Shita:s body art.

1998 gjorde jag ljuddesign till Sanna Drömmar i Norrköping av Tuomo Haapala. Det var en happening där både stadens innevånare och stadsrummet var

involverat. Min insats bestod i att ta fram

och utforma vissa ljud som förekom i

särskilda delar.

2001 blev Norrköping värd för EU:s ministerråd. Till denna händelse blev jag engagerad av UD, Norrköpings Kommun och Linköpings Universitet för att göra musik och ljuddesign till invigningen. Framförandet "Table Manners" skedde i en gammal industrilokal, Värmekyrkan, i det gamla industriområdet i Norrköping. Musiken noterad av mig för musiker från Norrköpings symfoniorkester var inspelad och spelades upp i flera högtalare för att samverka med tre video screenings. Detta föregicks och efterföljdes av en ljuddesignad installation bestående av ett collage av elektroniskt bearbetade industriljud.

Samarbeten: Text
bottom of page